неделя, 12 юли 2020 г.

ШИШЧЕТА С ПИЛЕШКО И ТИКВИЧКИ

Много вкусни и ароматни шишчета с пилешко и тиквички.
Съчетание на сочна, месна текстура и леко хрупкава сочна тиквичка.



ПРОДУКТИ:
  • пилешко месо от бут 300-400 г
  • тиквички 2 бр.
  • чери доматчета 8 бр.
  • зехтин за намазване на грил тигана
за маринатата:
  • зехтин 1 с.л.
  • соев сос 1 с.л.
  • сок от 1/2 лимон
  • чесън 1 скилидка пресована
  • мащерка
  • риган
  • черен кимион
  • черен пипер
  • сол
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото бутче се обезкостява,а кожата се  премахва.
Нарязва се на парченца за шишчета, не много големи, за да могат бързо да се изпекат на грил тигана.
Приготвя се марината със зехтин, соев сос, лимонов сок, чесън, мащерка, риган, черен кимион, черен пипер, сол в посочените количества.
Прибавя се пилешкото месо и се оставя докато се нарежат тиквичките.
Тиквичките се измиват, отрязват се двата края и с белачка се срязват на тънки ленти, по дължина. 
Посоляват се и се оставят за 10 минути.
След това се навиват на рулца и заедно с чери домати и овкусеното пилешко се нанизват на дървени шишчета.
В тигана се загрява мазнина и се нареждат шишчетата.
Необходимо са 4 минути за изпичането на всяка страна.

ДОБЪР АПЕТИТ!













Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар