събота, 26 ноември 2022 г.

ПРОСЕНИК


Удоволствие за мен е да ви представя този вкусен просеник
по семейна рецепта на Людмила Данова.
Една много обичана рецепта у дома.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 яйца,
1 ч.л сол
1 и 1/2 чаша кисело мляко
1 бакпулвер или лъжичка сода бикарбонат
олио 1/2 ч.ч.
царевично брашно 2 и 1/2 ч.ч.
натрошено сирене 1/2 ч.ч.
30 г масло
ким за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват на пяна, добавя се киселото
мляко с бакпулвер, слага се олио и брашно,
бърка се до получаване на кексово тесто.
Сиренето се натрошава и добавя в сместа.
Тавата се намазва с по-голямата част
от маслото, което е разтопено и сместа се сипва в нея.
Тавичката е с диаметър 26 см.
Отгоре се добавя още малко сирене и
се поръсвам с ким, аз добавих и ленено семе.
Просеникът се пече на средна скара,
на 200 градуса, до готовност.
Става както за закуска, така и за вечеря.

ДОБЪР АПЕТИТ!









 Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар