Ако имате ябълки, не се чудете какво ще
ги правите, а се заловете да приготвите
този пухкав, ароматен сладкиш.
ПРОДУКТИ:
/чаша от 200 мл/
тава с размери 27/27
яйца 3 бр.
захар 1ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
ванилова захар 1 пак.
орехови ядки едро мляни непълна ч.ч.
6 ябълки средни настъргани
брашно 2 ч.ч.
канела 1/2 ч.л.
какао 1 ч.л.
за отгоре:
бадеми
пудра захар да поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват със захарта.
Ползва се миксер.
Прибавя се олио и разбъркването продължава.
Сипва се пресятото брашно,
бакпулвер, ванилова захар и се разбърква с шпатула.
Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде.
Прибавят се към кексовата смес, заедно
с какао, канела и едромляни орехови ядки.
Сместа се изсипва върху хартия за
печене, в тава.
Отгоре се нареждат бадеми.
Сладкишът се пече, за около 40
минути, на 180 градуса.
Щом изстине се поръсва с пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар