понеделник, 3 октомври 2022 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

Ако имате ябълки, не се чудете какво ще
ги правите, а се заловете да приготвите
този пухкав, ароматен сладкиш.


ПРОДУКТИ:

/чаша от 200 мл/
тава с размери 27/27

яйца 3 бр.
захар 1ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
ванилова захар 1 пак.
орехови ядки едро мляни непълна ч.ч.
6 ябълки средни настъргани
брашно 2 ч.ч.
канела 1/2 ч.л.
какао 1 ч.л.

за отгоре:

бадеми
пудра захар да поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват със захарта.
Ползва се миксер.
Прибавя се олио и разбъркването продължава.
Сипва се пресятото брашно,
бакпулвер, ванилова захар и се разбърква с шпатула.
Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде.
Прибавят се към кексовата смес, заедно
с какао, канела и едромляни орехови ядки.
Сместа се изсипва върху хартия за
печене, в тава.
Отгоре се нареждат бадеми.
Сладкишът  се пече, за около 40
минути, на 180 градуса.
Щом изстине се поръсва с пудра захар.

ДА ВИ Е СЛАДКО!







 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар