Зимата не сядаме на масата без тях.
Продукти:
рибки 1 кг
сол 50 г
захар 100 г
оцет 235 г
магданоз 1 връзка
кервиз 1 китка
може копър
моркови 2 бр.
чесън 1 глава
Приготвяне:
Чушлетата се измиват и подсушават.
Изрязват им се дръжките,
и се цепват на кръст, откъм върха.
Опукват се леко на скара или сух тиган.
Прибират се в тенджера.
Морковите и зелениите се нарязват.
Приготвя се марина с оцет,
сол и захар в посочените количества.
Оставя се да се охлади.
В друга тенджера се редят чушки,
от морковите, скилидки чесън, зелении,
отново ред чушки и така,
докато се изчерпват продуктите.
Рибките се заливат с охладената марина и
се оставят 2-3 часа в нея,
да се смесят ароматите.
След това се пълнят бурканчета
с чушлетата, чесънчето и морковите,
заливат се със соса и се затварят.
Стерилизират се 2-3 минути за капачката.
От това количество излизат 4 буркана по 400 г.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар