Зеленият лук е измежду зеленчуците, които издържат пресни за кратко време.
Тъй като трябваше да се освободи място в градината ни за други зеленчуци, се наложи да се прибере зеленият лук.
Наскоро разглеждах сайт, в който домакинята наряза лука и прибра в бутилки от минерална вода.
Хареса ми идеята и реших да опитам и аз.
Лукът се измива старателно, почистват се сухите листа, изрязват се корените.
Нарязва като за салата и се прибира в чисти, подсушени бутилки от минерална вода.
Затварят се с капачки и се съхраняват във фризера.
Разбира се това може да стане и в полиетиленови пликчета, а също и в лед форма, на кубчета.
Когато ви потрябва лук, отваряте и ползвате за всякакви нужди.
По този начин лукът се съхранява за два месеца.
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар