понеделник, 13 юли 2020 г.

ТИКВИЧКИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО


ПРОДУКТИ:
  • тиквички 2 бр.
  • пилешко бутче 1 бр.
  • ориз 1/2 ч.ч. /слънчев/
  • моркиви 2 бр.
  • чесън 1 скилидка
  • лук 1 глава
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • вода 2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото бутче се обезкостява, премахва се кожата и се нарязва на хапки.
Запържва се в гореща мазнина, прибавят се нарязания лук, пресованата скилидка чесън и настърганите на ситно моркови. Добавят се нарязаните на кубчета тиквички. 
Сипва се топла вода,а щом омекнат тиквичките се добавя ориз, овкусява се със сол и черен пипер. 
Оставя се да се готви на бавен огън до сваряване на ориза.
Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар