понеделник, 26 август 2019 г.

ПЕЧЕНИ ЧУШКИ ЗА ЗИМАТА

 Традиционна зимнина от моето детство.
Събрани в бурканчета, с аромат на идващата есен.
Ползват се за салати, подправени със сол, 
олио, оцет магданоз и чесън, панирани, 
пълнени със сирене, миш маш и други. 


 Продукти:

 червени чушки
зелени чушки
сол

Приготвяне:

Чушките се почистват от семена,
 изпичат се на огън, на село и се обелват. 
Нареждат се в тава под наклон, 
за да се отдели сока от тях. 
Бурканите се измиват и подсушават. 
Чушките се редят в буркани, 
като се редуват червени със зелени. 
Леко се притискат, за да не остане въздух.
Най-отгоре се слага сол по 1/2 ч.л. на буркан.
Затварят се с капачки. 
Стерилизират се 10-15 минути. 

Вкусни винаги! 







Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518



Няма коментари:

Публикуване на коментар