Традиционна зимнина от моето детство.
Събрани в бурканчета, с аромат на идващата есен.
Ползват се за салати, подправени със сол,
олио, оцет магданоз и чесън, панирани,
пълнени със сирене, миш маш и други.
Продукти:
червени чушки
зелени чушки
сол
Приготвяне:
Чушките се почистват от семена,
изпичат се на огън, на село и се обелват.
Нареждат се в тава под наклон,
за да се отдели сока от тях.
Бурканите се измиват и подсушават.
Чушките се редят в буркани,
като се редуват червени със зелени.
Леко се притискат, за да не остане въздух.
Най-отгоре се слага сол по 1/2 ч.л. на буркан.
Затварят се с капачки.
Стерилизират се 10-15 минути.
Вкусни винаги!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар