Пилешкото руло се приготвя лесно и бързо, а с плънката може да се импровизира по свой вкус.
Сочно, много крехко и вкусно, а кожичката, с която е обвито златиста и хрупкава.
ПРОДУКТИ:
- пилешки пържоли от бут 2 бр.
- лук 2 глави
- гъби 150 г
- чесново песто за намазване на пържолите /може пресован чесън/
- кашкавал около 50 г
- сол
- черен пипер
- масло 30 г
- чери домати 6,7 бр.
- мащерка
- риган
- магданоз за украса
- бира 100 г
- вода 50 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките пържоли се подсушават с кухненска хартия, начукват добре от двете страни.
Овкусяват се със сол и черен пипер, намазват се с чесново песто от вътрешната страна.
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в тиган.
Добавят се нарязаните гъби и се разбъркват до омекване.
Прибавят се сол, черен пипер, риган и мащерка.
Щом се охлади плънката се сипва върху пилешките пържоли.
Завиват се на руло, като кожата остава отгоре. Тя запазва месото сочно при печенето.
След това рулата се овалват в брашно и се запечатват в тиган, от всички страни.
Пилешките рула се поставят в тава, като върху всяко се слага парче масло, сипва се бира, която прекрасно се съчетава с пилешкото месо, вода, добавят се чери доматчета.
Пекат на 180 градуса, за 30 минути.
Гарнирах рулата с тиквички с ориз, запечени чери доматки. Полях със соса, образувал се при печенето на рулата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар