вторник, 14 юли 2020 г.

ПИЛЕШКО РУЛО

Пилешкото руло се приготвя лесно и бързо, а с плънката  може да се импровизира по свой вкус.
Сочно, много крехко и вкусно, а кожичката, с която е обвито златиста и хрупкава.



ПРОДУКТИ:
  • пилешки пържоли от бут 2 бр.
  • лук 2 глави
  • гъби 150 г
  • чесново песто за намазване на пържолите /може пресован чесън/
  • кашкавал около 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло 30 г
  • чери домати 6,7 бр.
  • мащерка
  • риган
  • магданоз за украса
  • бира 100 г
  • вода 50 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките пържоли се подсушават с кухненска хартия, начукват добре от двете страни.
Овкусяват се със сол и черен пипер, намазват се с чесново песто от вътрешната страна.
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в тиган.
Добавят се нарязаните гъби и се разбъркват  до омекване.
Прибавят се сол, черен пипер, риган и мащерка.
Щом се охлади плънката се сипва върху пилешките пържоли.
Завиват се на руло, като кожата остава отгоре. Тя запазва месото сочно при печенето.
След това рулата се овалват в брашно и се запечатват в тиган, от всички страни.
Пилешките рула се поставят в тава, като върху всяко се слага парче масло, сипва се бира, която прекрасно се съчетава с пилешкото месо, вода, добавят се чери доматчета.
Пекат на 180 градуса, за 30 минути. 
Гарнирах рулата с тиквички с ориз, запечени чери доматки. Полях със соса, образувал се при печенето на рулата.
ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





Няма коментари:

Публикуване на коментар