събота, 11 юли 2020 г.

ДОМАШНИ БРУСКЕТИ С АРОМАТНИ ДОМАТЧЕТА

Домашни брускети с ароматни доматчета  по идея от Natashas Kitchen с някои промени от мен.
Брускета е препечен хляб, който се сервира с домати или различни гарнитури.
За хрупкане по всяко време.



ПРОДУКТИ:
  • франзела /багета/ 1 бр.
  • песто с чесън, мариновани сушени домати, зехтин - 1 суп.л.
  • пармезан или кашкавал - 2 с.л. /настърган на ситно/
  • зехтин - 2 с.л.
и още:
  • домати -2 бр.
  • чесън - 3,4 скилидки
  • зехтин екстра върджин - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - 5,6 листенца
ПРИГОТВЯНЕ:

От известно време си приготвям домашно песто у дома и винаги имам под ръка.
Последното го приготвих с пресен чесен, мариновани чери домати, зехтин, които смлях в блендера. Разредих с малко зехтин, за да се маже лесно.
Франзелата нарязах на филийки с дебелина, около 1 см.
Намазах всяка с разреденото песто. 
Настъргах на ситно кашкавал върху всяка филийка.
Подредих ги в тава, върху хартия за печене и запеках 10 минути, на 180 градуса.
Доматите измих и нарязах на кубчета, с остър нож.
В купа ги смесих със зехтин, балсамов оцет, сол, черен пипер и ситно нарязан чесън. Прибавих и босилек.
Поднесох брускетите с тези апетитни, овкусени доматки.
Свършиха за нула време.
ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар