Домашни брускети с ароматни доматчета по идея от Natashas Kitchen с някои промени от мен.
Брускета е препечен хляб, който се сервира с домати или различни гарнитури.
За хрупкане по всяко време.
ПРОДУКТИ:
- франзела /багета/ 1 бр.
- песто с чесън, мариновани сушени домати, зехтин - 1 суп.л.
- пармезан или кашкавал - 2 с.л. /настърган на ситно/
- зехтин - 2 с.л.
- домати -2 бр.
- чесън - 3,4 скилидки
- зехтин екстра върджин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- черен пипер - 1/4 ч.л.
- хималайска сол - 1/2 ч.л.
- босилек - 5,6 листенца
От известно време си приготвям домашно песто у дома и винаги имам под ръка.
Последното го приготвих с пресен чесен, мариновани чери домати, зехтин, които смлях в блендера. Разредих с малко зехтин, за да се маже лесно.
Франзелата нарязах на филийки с дебелина, около 1 см.
Намазах всяка с разреденото песто.
Настъргах на ситно кашкавал върху всяка филийка.
Подредих ги в тава, върху хартия за печене и запеках 10 минути, на 180 градуса.
Доматите измих и нарязах на кубчета, с остър нож.
В купа ги смесих със зехтин, балсамов оцет, сол, черен пипер и ситно нарязан чесън. Прибавих и босилек.
Поднесох брускетите с тези апетитни, овкусени доматки.
Свършиха за нула време.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар