неделя, 5 юли 2020 г.

КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ И ТОФУ

Един успешен експеримент за кюфтета от тиквички с добавка на пушено тофу.
Доскоро непознато за българските домакини, но навлязло смело и в нашата кухня.
Наричат го още веганско сирене, соево сирене и е с отлични хранителни качества.
Комбинира се сполучливо със зеленчуци, риба и месо.




ПРОДУКТИ:
  • тиквичка средна 1 бр.
  • тофу / пушено с букова дървесина / 90 г
  • бакпулвер 1 каф.л.
  • скилидка чесън пресована
  • яйца 2 бр.
  • брашно 4-5 суп.л.
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио за пържене
за соса:
  • цедено кисело мляко  1/2 ч.ч.
  • майонеза 1 суп.л.
  • горчица 1 каф.л.
  • сол
  • копър
  • чесън 1 скилидка пресована
ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичката се настъргва и отцежда.
Настъргва се пушеното тофу.
Смесват се в купа, заедно с яйца, чесън, брашно, сол, черен пипер, копър, магданоз, бакпулвер.
Разбърква се добре.
С лъжица се гребва от сместа и се кюфтетата се пържат в горещо олио.
Щом се запекат от едната страна се обръщат, от другата, целта е да се образува хубава коричка.
Кюфтетата се изваждат върху домакинска хартия, да попие мазнината.

Сосът се приготвя, като се смесят продуктите - цедено кисело мляко, майонеза, горчица, чесън, сол, копър.

ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар