Един успешен експеримент за кюфтета от тиквички с добавка на пушено тофу.
Доскоро непознато за българските домакини, но навлязло смело и в нашата кухня.
Наричат го още веганско сирене, соево сирене и е с отлични хранителни качества.
Комбинира се сполучливо със зеленчуци, риба и месо.
ПРОДУКТИ:
- тиквичка средна 1 бр.
- тофу / пушено с букова дървесина / 90 г
- бакпулвер 1 каф.л.
- скилидка чесън пресована
- яйца 2 бр.
- брашно 4-5 суп.л.
- копър
- магданоз
- сол
- черен пипер
- олио за пържене
- цедено кисело мляко 1/2 ч.ч.
- майонеза 1 суп.л.
- горчица 1 каф.л.
- сол
- копър
- чесън 1 скилидка пресована
Тиквичката се настъргва и отцежда.
Настъргва се пушеното тофу.
Смесват се в купа, заедно с яйца, чесън, брашно, сол, черен пипер, копър, магданоз, бакпулвер.
Разбърква се добре.
С лъжица се гребва от сместа и се кюфтетата се пържат в горещо олио.
Щом се запекат от едната страна се обръщат, от другата, целта е да се образува хубава коричка.
Кюфтетата се изваждат върху домакинска хартия, да попие мазнината.
Сосът се приготвя, като се смесят продуктите - цедено кисело мляко, майонеза, горчица, чесън, сол, копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар