Много приятен и вкусен сладкиш за кафе без бяло брашно и бяла захар.
ПРОДУКТИ:
/ползва се чаша с вместимост 300 мл/
яйца 4 бр.
кафява захар 1 ч.ч.
прясно мляко 1 ч.ч.
олио 1 ч.ч.
канела 1 ч.л.
ванилия 1 бр.
бращно от лимец 1/2 ч.ч.
типово брашно 1 и 1/2 ч.ч.
бакпулвер 1 бр.
орехи 1 каф.ч.едро смлени
стафиди 1/2 каф.ч.
за гарниране на тестото:
ябълки 4 бр.
орехи 5-6 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват в купа, заедно със захарта, до пухкава смес.
Прибавя се прясно мляко, олио, канела, ванилия и пресятото брашно с бакпулвера.
Добавят се смлените на едро орехи и стафидите.
Трябва да се получи кексово тесто.
Взема се тавата от фурната, застила се с
хартия за печене и внимателно се изсипва кексовата смес.
Заравнява се с шпатула.
Ябълките се почистват от семеници и нарязват на тънки
парчета, като леко се притискат да потънат в тестото.
До тях се слагат цели орехови ядки.
Сладкишът се пече на 180 градуса,
в загрята фурна, за около 30 минути.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар