Продуктите:
боровинки 1 и 1/2 ч.ч. /моите са замразени/
извара 1 ч.ч.
захар 1 ч.ч. /може и малко повече,
за тези, които обичат по-сладко/
яйца 2 бр.
меко масло 60 г
бакпулвер 1 бр.
ванилова захар 1 бр.
сол щипка
брашно 1 и 1/2 ч.ч.
кисело мляко 3 суп.л.
пудра захар за поръсване
чаша с вместимост 200 мл
форма за печене с размер 20/20 см
Приготвяне:
Боровинките, които ползвам си ги бях замразила преди
време и сега трябваше да ги оползотворя.
Изсипах ги на домакинска хартия, да ги подсуша,
след което ги поръсих с малко брашно.
В купа разбих с миксер яйцата със захарта, добавих извара, кисело мляко,
меко масло и ванилова захар.
Прибавих смесеното със сол и бакпулвер брашно,
предварително пресято.
Разбърках с шпатула.
Получи се пухкава смес.
В нея сложих боровинките, като оставих малка
част за отгоре и леко разбърках, да не се кашнат.
Сложих хартия за печене във формата, в
която ще се пече сладкиша и изсипах сместа.
Заравних с лъжица.
Най-отгоре разпределих останалите боровинки.
Сладкишът изпеках във фурна с обдухване,
на 180 градуса, за 30 минути.
Проверих с дървено шишче и
извадих от фурната.
След като се охлади, поръсих готовият сладкиш
с пудра захар и разрязах.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Сладкишът се получи разкошен! Благодаря ти, Танче! <3
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието, скъпа Бени!
Изтриване