Една лесна рецепта за хрупкави и много апетитни
соленки, които може да хапнете още
парещи от тавата.
Отново от стария тефтер на майка.
ПРОДУКТИ:
свинска мас 200 г разтопена
сирене 50 г
кашкавал 50 г
прясно мляко 100 мл
брашно към 500 г
сода за хляб 1 ч.л.
сол 1/2 ч.л.
яйца 2 бр.
и още:
жълтък 1 бр.
прясно мляко 1 суп.л.
сусам
ким
ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопената мас се разбива заедно с яйцата.
Прибавя се прясно мляко, настърган
кашкавал и сирене, сол и се разбърква.
Добавя се на части брашното със содата.
Тестото се оформя на топка, като може да се
обвие във стреч фолио и прибере,
за кратко в хладилник.
След това тестото се поставя между
два листа хартия за печене и се
разточва на кора, с дебелина 5 мм.
Изрязват се соленки, с каквато форма желаете.
Хартията се прехвърля вниматено в
тава, в която ще се пекат соленките.
Намазват се с разбит жълтък и прясно мряко, и се
поръсват със сусам и ким.
Соленките се пекат в загрята фурна,
на 180-200 градуса, за 15 минути.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар