Много вкусен домашен хляб, който не се троши
при рязане.
ПРОДУКТИ:
сварени и намачкани картофи 200 г
черен пипер млян 2 г
прясно мляко 100 мл
водата от сварените картофи 100 мл хладка
олио 50 мл
сол 5 г
захар 10 г
суха мая 6 г
лук 1/2 глава ситно настърган
брашно 600 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се измиват и обелват.
Нарязват се на четири и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се с преса или вилица.
Тестото се замесва в хлебопекарна, но може и без нея.
В контейнера на хлебопекарната се слага олио, водата от картофите,
прясно мляко, сварените картофи, черен пипер, лук,
пресятото брашно, сол, захар и накрая сухата мая.
Тестото се замесва на програма тесто за паста, за 15 мин.
като винаги го пускам два пъти.
Изважда се в купа и се покрива с кърпа, за да втаса.
След около час тестото се изважда и
разделя за два хляба.
Оформя се на топка, слага се
в тава, върху хартия зе печене.
Посипва се с брашно и се правят три разреза
с остър нож.
Така оформените хлябове се покриват
и се оставят да втасат, след
което се пекат, на 180 градуса,
за 30 минути.
Хлебчетата са с тегло 520 г всяко.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар