ПРОДУКТИ:
картофи 1,5 кг
масло 80 г
олио 1 суп.л.
грах консерва 1 каф.ч.
прясно мляко 500 мл
телешки бульон 1 кубче
брашно 3-4 суп.л.
яйца 4 яйца
сирене 100 г
кашкавал 100 г
сол
черен пипер
риган
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, нарязват се на четири и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се и се оставят да се охладят.
Към тях се прибавят 2 яйца, грах, сол, черен пипер,
една супена лъжица брашно,
натрошено сирене, половината кашкавал,
предварително настърган на едро ренде, риган.
Сместта се разбърква и поставя в намаслена тава.
В тиган се загрява олио, добавя се масло и щом се разтопи
се запържва в него брашното.
С непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко.
до получаване на гладък сос,
в който се натрошава телешкия бульон.
Изчаква се сосът да изстине и се прибавят последните
две предварително, разбити яйца.
Със соса се залива картофената смес,
настъргва се кашкавал и тавата се слага да се
пече на 180 градуса, за 20 минути.
Накрая фурната се включва 5 минути на вентилатор.
Огретенът се поднася се със салата по избор.
Ястието е вкусно е както топло, така и студено.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар