петък, 18 ноември 2022 г.

КЕКС С ТИКВА И ШОКОЛАДОВИ КАПКИ

Супер влажен кекс с тиквено пюре и шоколадови капки,
който се топи в устата.
Много лесен за приготвяне и без миксер.


ПРОДУКТИ:

тиквено пюре 250 г 
яйца 2 големи
захар 200 г
кисело мляко 90 г
олио 60 мл
ванилия
брашно 220 г
бакпулвер 4 г
сода бикарбонат 4 г
канела 3 г
сол 3 г
шоколадови капки 55 г за кексовата смес
шоколадови капки 80 г за поръсване отгоре

ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквата се нарязва и сварява, пасира се до пюре,
ще ви трябва 250 г от него.
Към пюрето, в голяма купа се прибавят яйцата, 
разбърква се с телена бъркалка, следва захар,
кисело мляко, олио, ванилия.
Отново се разбърква.
Брашното се пресява и се добавя, заедно със
солта, бакпулвер, сода бикарбонат и канела.
Сместа се разбърква с шпатула.
Сипват се една част от шоколадовите капки и
отново се разбърква.
Формата, в която ще се пече кекса се намазва с масло.
Тя е с размери 26/10 см при мен.
Кексовото тесто се сипва във формата и се заглажда отгоре.
Наръсват се останалите шоколадови капки и
кексът се слага да се пече във фурна, на 170-180 градуса,
за 40-50 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!










 Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар