Супер влажен кекс с тиквено пюре и шоколадови капки,
който се топи в устата.
Много лесен за приготвяне и без миксер.
ПРОДУКТИ:
тиквено пюре 250 г
яйца 2 големи
захар 200 г
кисело мляко 90 г
олио 60 мл
ванилия
брашно 220 г
бакпулвер 4 г
сода бикарбонат 4 г
канела 3 г
сол 3 г
шоколадови капки 55 г за кексовата смес
шоколадови капки 80 г за поръсване отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквата се нарязва и сварява, пасира се до пюре,
ще ви трябва 250 г от него.
Към пюрето, в голяма купа се прибавят яйцата,
разбърква се с телена бъркалка, следва захар,
кисело мляко, олио, ванилия.
Отново се разбърква.
Брашното се пресява и се добавя, заедно със
солта, бакпулвер, сода бикарбонат и канела.
Сместа се разбърква с шпатула.
Сипват се една част от шоколадовите капки и
отново се разбърква.
Формата, в която ще се пече кекса се намазва с масло.
Тя е с размери 26/10 см при мен.
Кексовото тесто се сипва във формата и се заглажда отгоре.
Наръсват се останалите шоколадови капки и
кексът се слага да се пече във фурна, на 170-180 градуса,
за 40-50 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар