събота, 24 август 2019 г.

ДУНАВСКА САЛАТА

Време за зимнина.
Представям ви една много вкусна туршия, която всяка година приготвяме у нас.
Уверявам ви, че е със страхотен вкус и върви с много ястия.


ПРОДУКТИ:

  • зеле 2 кг
  • камби 2 кг
  • зелени домати 2 кг
  • моркови 2 кг
  • винен оцет 800 мл
  • олио 200 мл
  • захар 600 г
  • сол 300 г
  • кервиз 1 връзка
  • магданоз 1 връзка
  • черен пипер на зърна 5 г
  • дафинов лист



ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме камби, зелени домати, зеле.
Настъргваме морковите.
Сваряваме марината от 800 мл оцет, 200 мл олио, 600 г захар, 300 г сол.
Във врящата марината изсипваме нарязаните зеленчуци за 2-3 минути, разбъркваме и изваждаме с решетъчна лъжица. 
Добавяме към зеленчуците нарязания кервиз, магданоз, черен пипер и дафинов лист.
Напълваме бурканите. 
Заливаме с маринатата. 
Затваряме с капачки и стерилизираме 5 минути.
След 20 дни салатата е готова за консумация.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.














Няма коментари:

Публикуване на коментар