Уникално сладко от зимни круши, много ароматно и вкусно!
Приготвям го за първи път и с домашни круши от нашата градина.
ПРОДУКТИ:
зимни круши 2 кг
захар 500 г
индрише 1 клонче
лимонена киселина 1 ч.л.
карамфил 3-4 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Зимните круши са по-твърди от обичайните и се оставят
за известно време да омекнат.
Измиват се, почистват се от семките, сърцевината
и се нарязват на парчета.
Слагат се в тенджера и се засипват със захарта.
Оставят се поне за 3 часа, аз обикновено
ги оставям до следващия ден, така те ще пуснат сока си.
Тенджерата се слага на силен огън,
а щом заври котлонът се намяля на средна степен.
Щом се образува пяна, тя се отстранява,
с помощта на решетъчна лъжица.
Слага се клонче индрише, аз слагам и карамфил.
Сладкото се вари около час.
В края на варенето се маха индришето и карамфила.
Прибавя се лимонената киселина и се разбърква.
Сладкото се вари още 5 минути.
Тенджерата се маха от котлона и готовото сладко се
разсипва в бурканчета.
Затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути.
Излиза 2 буркана.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Любимо сладко! Лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване