събота, 19 ноември 2022 г.

СЛАДКО ОТ ЗИМНИ КРУШИ

Уникално сладко от зимни круши, много ароматно и вкусно!
Приготвям го за първи път и с домашни круши от нашата градина.


ПРОДУКТИ:

зимни круши 2 кг 
захар 500 г
индрише 1 клонче
лимонена киселина 1 ч.л.
карамфил 3-4 бр.

ПРИГОТВЯНЕ:

Зимните круши са по-твърди от обичайните и се оставят
за известно време да омекнат.
Измиват се, почистват се от семките, сърцевината
 и се нарязват на парчета.
Слагат се в тенджера и се засипват със захарта.
Оставят се поне за 3 часа, аз обикновено
ги оставям до следващия ден, така те ще пуснат сока си.
Тенджерата се слага на силен огън,
а щом заври котлонът се намяля на средна степен.
Щом се образува пяна, тя се отстранява,
с помощта на решетъчна лъжица.
Слага се клонче индрише, аз слагам и карамфил.
Сладкото се вари около час.
В края на варенето се маха индришето и карамфила.
Прибавя се лимонената киселина и се разбърква.
Сладкото се вари още 5 минути.
Тенджерата се маха от котлона и готовото сладко се
разсипва в бурканчета.
Затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути.
Излиза 2 буркана.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


 

2 коментара: