събота, 23 април 2022 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ

Най-после и аз се уредих с домашна хлебопекарна!
Родих се !
Първата ми среща с хлебопекарна Silver Crest е
приготвянето на пълнозърнест хляб
по рецепта от книжката.
Тя е следната:



за 1000 г

ПРОДУКТИ:

вода 350 мл
масло 25 г
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
пшенично бяло брашно 270 г
пълнозърнесто пшенично брашно 270 г
суха мая 5 г

ПРИГОТВЯНЕ: 

Формата за печене на хлебопекарната се отделя и в нея се поставят
вода, сол, захар, масло, пресятото брашно, като последна е сухата мая.
Формата за печене се връща обратно в хлебопекарната и
се фиксира здраво.
Капакът на хлебопекарната се затваря и се
стартира програма 3, за пълнозърнест хляб.
Избира се степен на препичане - бързо, за 2.25 ч,
както и тегло на хляба - 1000 г.

Хлябът се изпича чудесно.
Преди нарязването прясно изпеченият хляб
трябва да се охлади, най-малко 30 минути.

За нарязването му е необходим остър нож за рязане.
Хлябът се съхранява при стайна температура в 
торбичка или пластмасова кутия, за около 3 дни, 
за по-голям срок се замразява в камера или фризер, за
не повече от 4 до 6 седмици.
Важно е, че домашно изплеченият хляб
не съдържа консерванти!









Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар