ПРОДУКТИ:
филе от хек или друга риба 500 г
бял хляб 2 филии без кората
чесън 2 скилидки пресовани
пресен лук само пера 3 стръка
яйца 3 бр.
прясно мляко 1/2 ч.ч.
магданоз 1/3 връзка
кориандър смлян 1 каф.л.
девесил сух 1 каф.л.
кимион 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
черен пипер млян 1 ч.л.
панировка или галета 1 ч.ч.
олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Накълцайте филетата на ситно или смелете в машинка или чопър.
Прибавете накиснатите в прясно мляко филии хляб.
Добавете пресованите скилидки чесън, сол,
нарязаните на ситно лук и магданоз, черен пипер, кимион,
девесил и кориандър, 2 яйца и размесете добре.
Оформете кюфтетата и оставете в хладилник,
за час да се стегнат и поемат подправките.
Разбийте яйцето и потопете кюфтетата в него,
след това в панировката и изпържете в горещата мазнина.
Извадете върху домакинска хартия.
Поднесете с подходяща салата или сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар