неделя, 18 април 2021 г.

ВИНЕН КЕБАП

Винен кебап е едно от любимите ни ястия, които слагаме често
на трапезата си.


 

ПРОДУКТИ:
свинско контрафиле 600 г
лук 1 глава
морков 1 бр.
доматено пюре 2 суп.л.
бяло вино 1 каф.ч.
брашно 2 суп.л. препечено
чесън 2 скилидки пресовани
черен пипер на зърна 10 бр.
червен пипер 1 ч.л.
дафинов лист 2 бр.
сол 1 ч.л.
олио или мас 1/2 каф.ч.

за ориза:

ориз 1 ч.ч.
вода 3 ч.ч.
черен пипер на зърна 5,6бр.
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се нарязва на малки хапки, които се задушават в мазнина.
Добавят се нарязаните на ситно лук и морков и щом омекнат
 се прибавя сол, червен пипер, черен пипер, топла вода да покрие продуктите.
Ястието се вари на слаб котлон, под похлюпак, докато месото омекне.
След това се прибавя се размитото в 1 кафяна чашка вода доматено пюре, виното
 дафинов лист и ястието се готви още няколко минути.
 Накрая се размива препечено брашно с 1 кафяна чашка хладка вода и 
се прибавя за сгъстяване.
Оризът се слага в малка тендерка на котлона, заедно с
вода, сол и черен пипер на зърна.
Готви се на слаб котлон, за около 15 минути.
Парчетата месо се поднасят върху ориза, поляти
със соса от кебапа.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар