Заешкото месо е не само вкусно, но и полезно.
Месото от див заек е нежен, крехък деликатес,
с фин вкус, с високо съдържание на протеини и
ниско съдържание на мазнини,
в сравнение с други меса,
богати на витамини и минерали.
Важно е да се знае, че
преди приготвяне се изисква
мариноване на месото,
минимум 12 часа.
То престоява в марина ,
в съотношение 1:1 вода - оцет
за да омекне и придобие
най-добрия вкус.
В маринатата по желание могат
да се добавят чесън,
бахар и дафинов лист.
След това месото се измива и
слага в мултикукър Instant Pot Ultimate,
на програма Caute, с вода, на 6 та степен,
като се изпенва.
След това месото се измива и
отново се слага в кукъра.
Включва се програма Slow Cook
/за бавно готвене/, за 4 часа.
След като свърши програмата,
месото се изважда, а то е чудесно
сварено, се охлажда малко,
след което се напълват бурканите.
На всеки буркан се слага
дафинов лист, зрънца черен пипер,
бахар и 1/2 ч.л. сол.
Бурканите се затварят с нови капачки.
Те се поставят в
мултикукъра, върху метална решетка,
побира точно 5 бр. конфитюрени,
от старите буркани,
добавя се вода 2 пръста под
нивото на буркана.
Стартира се програма
Pressure Cook, за 30 минути.
С така приготвеното заешко
месо в буркани може да се
приготвя капама със зеленчуци,
лучена яхния и други ястия.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Ще се радвам да ме последвате в Tiktok









Няма коментари:
Публикуване на коментар