неделя, 6 декември 2020 г.

РИБЕНА СУПА СЪС СОМ И ДЕВЕСИЛ


ПРОДУКТИ:

  •  сом 500 г
  • лук 2 глави
  • морков 1 бр.голям
  • картофи 2 бр.
  • червена пиперка 1 бр.
  • кервиз 1 китка
  • девесил 1 ч.л.
  • сол 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер 1 /2 ч.л.
  • червен пипер люспи 1/2 ч.л.
  • сух бульон домашен 1 суп.л. по тази рецепта:
  • магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

Сомът се почиства, нарязва на парчета.
 Отделя се главата, както и няколко парчета от рибата за супа, останалите се отделят за друго ястие.
В тенджера със студена вода се слага предвиденото за супа и се оставя да ври 10-15 минути.
Рибата се изважда с решетъчна лъжица, а бульонът от нея се прецежда.
Нарязват се лук, пиперка, половината морков, другата част от него се настъргва на ситно.
Задушават се в мазнина, след което се добавя черпак от бульона, в който се вари сома.
Изсипва се в тенджерата с рибния бульон.
Прибавя се китка кервиз, който после се маха, сол, пипер, девесил, сухият бульон и картофите, нарязани на кубчета.
Ако е необходимо се долива топла вода.
Главата и частите риба се обезкостяват.
Прибавят се в супата, щом омекнат картофите.
Супата се оставя да ври 10 минути.
Сервира се топла, с черен пипер и магданоз.
ДОБЪР АРЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар