ПРОДУКТИ:
- сом 500 г
- лук 2 глави
- морков 1 бр.голям
- картофи 2 бр.
- червена пиперка 1 бр.
- кервиз 1 китка
- девесил 1 ч.л.
- сол 1 ч.л.
- олио
- черен пипер 1 /2 ч.л.
- червен пипер люспи 1/2 ч.л.
- сух бульон домашен 1 суп.л. по тази рецепта:
- магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Сомът се почиства, нарязва на парчета.
Отделя се главата, както и няколко парчета от рибата за супа, останалите се отделят за друго ястие.
В тенджера със студена вода се слага предвиденото за супа и се оставя да ври 10-15 минути.
Рибата се изважда с решетъчна лъжица, а бульонът от нея се прецежда.
Нарязват се лук, пиперка, половината морков, другата част от него се настъргва на ситно.
Задушават се в мазнина, след което се добавя черпак от бульона, в който се вари сома.
Изсипва се в тенджерата с рибния бульон.
Прибавя се китка кервиз, който после се маха, сол, пипер, девесил, сухият бульон и картофите, нарязани на кубчета.
Ако е необходимо се долива топла вода.
Главата и частите риба се обезкостяват.
Прибавят се в супата, щом омекнат картофите.
Супата се оставя да ври 10 минути.
Сервира се топла, с черен пипер и магданоз.
ДОБЪР АРЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесниза приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи"Различните вкусове""Край софрата"Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар