Продукти:
Свинско месо от плешка 600 г
Картофи 4 бр.
Лук 2 гл.
Домати консерва 1/2 буркан ( от 900 г )
Чесън 2 скилидки
Олио
сол
даф.лист 1 бр.
чубрица 1 ч.л.
риган 1 ч.л.
черен пипер на зърна 1/2 ч.л
червен пипер 1 ч. л.
магданоз 1 китка
Брашно 1 с.л.
Приготвяне:
Нарязвам месото на малки пържолки.
Задушавам в мазнина.
Добавям ситно нарязан лук и запържвам до златист цвят.
Прибавям доматите от буркан, пресования чесън, подправките, топла вода.
Оставям ястието да ври, на средна степен на котлона, до " късане на месото".
Слагам нарязаните картофи и варя до готовност.
Накрая сгъстявам ястието с 1 с.л.брашно, размито с малко вода.
Поднасям топло, с нарязан магданоз и черен пипер.
Вкусно да Ви е!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
" Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар