четвъртък, 3 декември 2020 г.

СВИНСКО С КАРТОФИ


Продукти:


Свинско месо от плешка 600 г

Картофи 4 бр.

Лук 2 гл.

Домати консерва 1/2  буркан ( от 900 г )

Чесън 2 скилидки

Олио

 сол

даф.лист 1 бр.

чубрица 1 ч.л.

риган  1 ч.л.

черен пипер на зърна 1/2 ч.л

червен пипер 1 ч. л. 

магданоз 1 китка

Брашно 1 с.л. 


Приготвяне:


Нарязвам месото на малки пържолки.

Задушавам в мазнина.

Добавям ситно нарязан лук  и запържвам до златист цвят.

Прибавям доматите от буркан, пресования  чесън, подправките, топла вода.

Оставям ястието да ври, на средна степен на котлона, до " късане на месото".

Слагам нарязаните картофи и варя до готовност.

Накрая сгъстявам ястието с 1 с.л.брашно, размито с малко вода.

Поднасям топло, с нарязан магданоз и черен пипер.

Вкусно да Ви е!



Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                                                            за приготвяни рецепти                  

                                   може да се абонирате за кулинарния ми блог 
                 "Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,

                                   а също да посетите  фейсбук страниците ми:

                "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,

                               или пък да се включите в кулинарните ни групи
                                                "Различните вкусове"
                           https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и 
       "                                                 Край софрата"
                          https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .

                             Снимките от този блог са обект на авторско право.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар