неделя, 6 декември 2020 г.

СОМ НА ФУРНА


 



ПРОДУКТИ:
  • сом около 300-350 г
  • бяло вино 100 мл
  • чесън 1 скилидка
  • зехтин 2 суп.л.
  • черен пипер
  • сол
  • сокът на 1/2 лимон
  • моркав
ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете сома и нарежете на порции.
Натрийте ги добре със сол и черен пипер.
Изцедете лимон отгоре и оставете за час .
Прехвърлете в тавичка, добавете бяло вино, морков на шайби и нарязана на ситно скилидка чесън.
Полейте със струйка зехтин.
Печете за 30 минути, на 180 градуса.
За кратко запечете само на горен реотан.
Поднесете с лимон и зелена салата, полейте с образувалия се сос при печенето на рибата.
ДОБЪР АПЕТИТ!




                                              Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар