ПРОДУКТИ:
- сом около 300-350 г
- бяло вино 100 мл
- чесън 1 скилидка
- зехтин 2 суп.л.
- черен пипер
- сол
- сокът на 1/2 лимон
- моркав
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете сома и нарежете на порции.
Натрийте ги добре със сол и черен пипер.
Изцедете лимон отгоре и оставете за час .
Прехвърлете в тавичка, добавете бяло вино, морков на шайби и нарязана на ситно скилидка чесън.
Полейте със струйка зехтин.
Печете за 30 минути, на 180 градуса.
За кратко запечете само на горен реотан.
Поднесете с лимон и зелена салата, полейте с образувалия се сос при печенето на рибата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар