четвъртък, 10 декември 2020 г.

СВИНСКО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

✅ Свински гърди с кост – 800 гр.

✅кисело зеле – 1 зелка

✅Лук – 1 глава 

✅Червен пипер – 3 ч. л. 

✅Сол 

✅Черен пипер

✅Олио

✅ Дафинов лист


ПРИГОТВЯНЕ:

Подгответе си месото, като го почистите и нарежете на порции, заедно с ребрата.

Зелето се нарязва на ситно.

Лукът  също се наситнява.

Запържете и задушете месото, лука в тенджерата на котлона. 

Добавете червеният пипер, зелето и хубаво се разбъркайте.

Налейте около 1 ч.ч. вода и оставете  да къкри на слаб огън.

От време на време разбърквайте,но  е внимавайте да не кашнете зелето.

Добавете черен пипер и сол, ако е необходимо.

При поднасянето може да поръсите с черен пипер и чили.

ДОБЪР АПЕТИТ !






                                               Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар