Чернокоп, печен на фурна с лимон и лук - невероятен вкус !
ПРОДУКТИ :
- чернокоп 1 кг
- лимон 2 бр.
- лук 3 глави
- зехтин
- сол
- черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ :
Много лесен за приготвяне !
Чернокопът се почиства от хриле и вътрешности и се измива старателно.
Осолява се, поръсва се с черен пипер и се оставя за 20 минути, за да си поеме подправките.
Лукът се нарязва на кръгчета и се нарежда в намазнена тава.
Отгоре се реди чернокопът и се полива със струйка зехтин.
Пече се във фурна, на 200 градуса, за 40 минути.
Лимоните се нарязват на кръгчета и се слагат върху рибата.
С тях чернокопът се запича още 10 минути.
Сервира се топъл с картофена или зелена салата, придружен с чаша охладено, бяло вино.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар