петък, 27 ноември 2020 г.

ПЕЧЕН ЧЕРНОКОП НА ФУРНА


Чернокоп, печен на фурна с лимон и лук - невероятен вкус !


ПРОДУКТИ :
  • чернокоп 1 кг
  • лимон 2 бр.
  • лук 3 глави
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ :

Много лесен за приготвяне !
Чернокопът се почиства от хриле и вътрешности и се измива старателно.
Осолява се, поръсва се с черен пипер и се оставя за 20 минути, за да си поеме подправките.
Лукът се нарязва на кръгчета и се нарежда в намазнена тава.
Отгоре се реди чернокопът и се полива със струйка зехтин.
Пече се във фурна, на 200 градуса, за 40 минути.
Лимоните се нарязват на кръгчета и се слагат върху рибата.
С тях чернокопът се запича още 10 минути.
Сервира се топъл с картофена или зелена салата, придружен с чаша охладено, бяло вино.

ДОБЪР АПЕТИТ !







Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.











 

Няма коментари:

Публикуване на коментар