сряда, 25 ноември 2020 г.

ПИЛЕШКА СУПА

Пилешката супа е любима супа на българина в нейните различни варианти.
Споделям с вас как я харесваме ние у нас.

ПРОДУКТИ:

✅пилешки бутчета 2 бр.

✅моркови 2 бр.

✅лук 1 глава

✅фиде 1 топка

✅целина китка

✅чубрица 1 ч.л.

✅сол

✅черен пипер 1/2 ч.л.

✅червен пипер 1 ч.л.

✅лют пипер на вкус

✅олио 3 суп.л.

✅китка магданоз

И още:

За застройка:

✅жълтък 2 бр.

✅кисело мляко 1/2 коф.


ПРИГОТВЯНЕ :

Сварете пилешките бутчета в 1,5 л вода.

Прецедете бульона.

Махнете кожата от бутчетата, обезкостете ги и накъсайте на малки парченца.

В бульона сложете олио, нарязаните лук и моркови ,гответе до омекването им.

Добавете месото, китка целина, фиде, овкусете със сол, пипер и оставете супата да ври , на средна степен на котлона, 10-15 минути.

Извадете супата от котлона и изчакайте малко да се охлади, след което застройте.

Жълтъците се разбиват с кисело мляко и към тях по малко се сипва  бульон , с черпак от супата, след което се връща в нея.

Супата се консумира с черен пипер и люто.

Отгоре се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Може да си препечете филийки на тостер.

ПРИЯТЕН  АПЕТИТ !


                                                Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                           за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар