ПРОДУКТИ:
✅пилешки бутчета 2 бр.
✅моркови 2 бр.
✅лук 1 глава
✅фиде 1 топка
✅целина китка
✅чубрица 1 ч.л.
✅сол
✅черен пипер 1/2 ч.л.
✅червен пипер 1 ч.л.
✅лют пипер на вкус
✅олио 3 суп.л.
✅китка магданоз
И още:
За застройка:
✅жълтък 2 бр.
✅кисело мляко 1/2 коф.
ПРИГОТВЯНЕ :
Сварете пилешките бутчета в 1,5 л вода.
Прецедете бульона.
Махнете кожата от бутчетата, обезкостете ги и накъсайте на малки парченца.
В бульона сложете олио, нарязаните лук и моркови ,гответе до омекването им.
Добавете месото, китка целина, фиде, овкусете със сол, пипер и оставете супата да ври , на средна степен на котлона, 10-15 минути.
Извадете супата от котлона и изчакайте малко да се охлади, след което застройте.
Жълтъците се разбиват с кисело мляко и към тях по малко се сипва бульон , с черпак от супата, след което се връща в нея.
Супата се консумира с черен пипер и люто.
Отгоре се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Може да си препечете филийки на тостер.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар