- пиперки, камби, люти чушки около 500 г
- чесън 1 глава
- олио
- оцет
- сол
- захар
- магданоз
Пиперките и камбите се измиват, почистват се от семена и дръжки и се нарязват на едро.
Подсушават се добре с домакинска хартия.
Олиото се загрява в тигана, слага се малко сол, така знам от моята майка.
Пиперките се изпържват в горещата мазнина, равномерно от всички страни.
Олиото / 2 суп.л./, оцетът / непълна 1 суп.л. /се смесват , добавя се съвсем малко захар, сол повечко и с това се поливат пиперките.
Добавя се чесънът, който може да бъде пресован или нарязан, за да му се усеща вкуса.
Поръсва се магданоз.
Който харесва може и копър да сложи.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много апетитна рецепта, спомен от моето детство. Благодаря, Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Вили!😘
Изтриване