неделя, 4 октомври 2020 г.

ПЪРЖЕНИ ПИПЕРКИ, КАМБИ И ЛЮТИ ЧУШКИ




ПРОДУКТИ:
  • пиперки, камби, люти чушки около 500 г
  • чесън 1 глава
  • олио
  • оцет
  • сол
  • захар
  • магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:

Пиперките и камбите се измиват, почистват се от семена и дръжки и се нарязват на едро.

Подсушават се добре с домакинска хартия.

Олиото се загрява в тигана, слага се малко сол, така знам от моята майка.

Пиперките се изпържват в горещата мазнина,  равномерно от всички страни.

Олиото / 2 суп.л./, оцетът / непълна 1 суп.л. /се смесват , добавя се съвсем малко захар, сол повечко и с това се поливат пиперките.

Добавя се чесънът, който може да бъде пресован или нарязан, за да му се усеща вкуса.

Поръсва се  магданоз. 

Който харесва може и копър да сложи.

ДОБЪР АПЕТИТ!




                                       Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

2 коментара: