неделя, 4 октомври 2020 г.

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА


ПРОДУКТИ:
  • пилешки дробчета 500 г
  • яйца 2 бр.
  • брашно към 1 ч.ч.
  • олио
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер на вкус
ПРИГОТВЕНЕ:

Пилешките дробчета се измиват, подсушават се с домакинска хартия. 
Почистват се добре от ципи.
Слагат се върху дъска и се покриват със стреч фолио или чисто найлоново пликче, след което се начукват с чукче, внимателно от двете страни.
Фолиото се маха и дробчетата се овкусяват със сол, черен и лют пипер.
Оставят се настрана за 10-15 минути.
Яйцата се разбиват с малко сол.
Дробчетата се овалват в брашно, след това се потапят в разбитите яйца и се пържат в гореща мазнина.
Щом се запекат от едната страна се обръщат от другата.
Изваждат се в чиния, върху домакинска хартия, за да не са мазни.
За гарнитура към тях предлагам пържени пиперки / последните/ от нашата градина.
по тази рецепта:
https://mytasted.blogspot.com/2020/10/blog-post_80.html…
ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

                 












 

Няма коментари:

Публикуване на коментар