ПРОДУКТИ:
- пилешки дробчета 500 г
- яйца 2 бр.
- брашно към 1 ч.ч.
- олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- лют пипер на вкус
ПРИГОТВЕНЕ:
Пилешките дробчета се измиват, подсушават се с домакинска хартия.
Почистват се добре от ципи.
Слагат се върху дъска и се покриват със стреч фолио или чисто найлоново пликче, след което се начукват с чукче, внимателно от двете страни.
Фолиото се маха и дробчетата се овкусяват със сол, черен и лют пипер.
Оставят се настрана за 10-15 минути.
Яйцата се разбиват с малко сол.
Дробчетата се овалват в брашно, след това се потапят в разбитите яйца и се пържат в гореща мазнина.
Щом се запекат от едната страна се обръщат от другата.
Изваждат се в чиния, върху домакинска хартия, за да не са мазни.
За гарнитура към тях предлагам пържени пиперки / последните/ от нашата градина.
по тази рецепта:
https://mytasted.blogspot.com/2020/10/blog-post_80.html…ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар