НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
👉 бяло месо от 1 печено пиле
лук 1 глава
морков 1 бр.
кисело мляко 400 г
вода 1 л
брашно 4 суп.л.
яйце 1 бр.
изцеден сок от лимон 1 ч.л.
пилешки бульон 1 кубче
олио 3 суп.л.
масло 1/4 пак.
червен пипер 1 ч.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се накъсва и оставя настрана.
Лукът и морковът се почистват и измиват.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото.
Добавя се настърган морков и щом омекнат се сипва водата.
Оставя се да заври.
Прибавя се кубче пилешки бульон, сол и накъсаното месо.
Готви се около 10 минути.
През това време се подготвя соса.
Яйцето се разбива с малко сол и към него се прибавя
кисело мляко, брашно и лимонов сок.
Сипва се по малко, както се застройва супа и се разбърква.
Сосът се сгъстява на умерена степен на котлона.
Ястието се поднася топло, залято със запръжка от масло и
червен пипер, поръсено с черен пипер.
Много вкусно се получи, препоръчвам да си го сготвите
става бързо и лесно!
За добра и спокойна вечер ви предлагам да видите
тези прекрасни есенни минзухари, които имах
щастието да снимам днес.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар