четвъртък, 15 октомври 2020 г.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
👉 бяло месо от 1 печено пиле
лук 1 глава
 морков 1 бр.
 кисело мляко 400 г
вода 1 л
брашно 4 суп.л.
яйце 1 бр.
изцеден сок от лимон 1 ч.л.
пилешки бульон 1 кубче
олио 3 суп.л.
масло 1/4 пак.
червен пипер 1 ч.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото месо се накъсва и оставя настрана.
Лукът и морковът се почистват и измиват.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото.
Добавя се настърган морков и щом омекнат се сипва водата.
Оставя се да заври.
Прибавя се кубче пилешки бульон, сол и накъсаното месо.
Готви се около 10 минути.
През това време се подготвя соса.
Яйцето се разбива с малко сол и към него се прибавя
кисело мляко, брашно и лимонов сок.
Сипва се по малко, както се застройва супа и се разбърква.
Сосът се сгъстява на умерена степен на котлона.
Ястието се поднася топло, залято със запръжка от масло и 
червен пипер, поръсено с черен пипер.
Много вкусно се получи, препоръчвам да си го сготвите
става бързо и лесно!
За добра и спокойна вечер ви предлагам да видите 
тези прекрасни есенни минзухари, които имах
щастието да снимам днес.







Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар