петък, 2 октомври 2020 г.

БОБЕНА ЯХНИЯ

 

ПРОДУКТИ:

✅ зрял боб 500 г

✅ лук 2 глави

✅ моркови 2 бр.

✅ червена пиперка

✅ зелена пиперка

✅ пресен домат ( или от консерва, или дом.пюре 1 суп.л.)

✅ брашно 1 суп.л.

✅ червен пипер 1 суп.л.

✅ сол 1 ч.л.

✅ олио

✅ пресен джоджен

✅ китка кервиз

ПРИГОТВЯНЕ:

Бобът се накисва предварително от вечерта в студена вода.

Измива се и се слага да се вари, заедно с нарязани на ситно лук, пиперки.

Добавят се морковите, нарязани на кръгчета, топла вода и 1 с.л.олио.

Оставя се да къкри на умерена степен на котлона.

След като омекнат бобените зърна се прибавя настърган домат или доматено пюре, китка кервиз и се оставя да ври още малко.

Прави се запръжка с брашно и червен пипер, която се сипва в боба.

Така ври още 5 минути, след което се 

добавя се нарязан, пресен джоджен и котлонът се изключва.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар