Печената тиква е български, традициотен, вкусен ,зимен десерт.
Тя се приготвя по различни начини.
Един от тях е да се изпече тиквата в плик за печене, който е много удобен за целта.
Имах и домашна тиква цигулка.
Останах приятно изненадана!
Уникален вкус...да си оближеш пръстите!
ПРОДУКТИ:
- тиква цигулка 1 кг
- кафява захар 1/2 ч.ч.
- канелена пръчка 2 бр.
- растителна мазнина 2 с.л.
- орехови ядки 1/2 ч.ч.
Тиквата се измива, почиства и нарязва на парчета, заедно с кората.
Нарежда се в плик за печене.
Върху всяко парче тиква се наръсва кафява захар, с чаена лъжичка.
Поставят се две пръчки канела и пликът се завързва.
Надупчва се с клечка за зъби, слага се в тава и се пече в нагрята фурна,
на вентилатор, на 200 градуса, за 40-50 минути.
След това се отрязва плика, слагат се сурови орехови ядки,
върху всяко парче тиква,
полива се с мазнина и отново се наръсва със захар.
Пече се още 10 минути, на 250 градуса, до образуване на кафяво ръбче на тиквата.
Така се изпичат и ореховите ядки, и стават хрупкави.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.









Няма коментари:
Публикуване на коментар