неделя, 2 февруари 2020 г.

ПЕЧЕНА ТИКВА В ПЛИК

Печената тиква е български, традициотен, вкусен ,зимен десерт.
Тя се приготвя по различни начини.
Един от тях е да се изпече тиквата в плик за печене, който е много удобен за целта.
Имах и домашна тиква цигулка.
Останах приятно изненадана! 
Уникален вкус...да си оближеш пръстите!


ПРОДУКТИ:
  • тиква цигулка 1 кг
  • кафява захар 1/2 ч.ч.
  • канелена пръчка 2 бр.
  • растителна мазнина 2 с.л.
  • орехови ядки 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:


 Тиквата се измива, почиства и нарязва на парчета, заедно с кората. 
Нарежда се в плик за печене. 
Върху всяко парче тиква се наръсва кафява захар, с чаена лъжичка. 
Поставят се две пръчки канела и пликът се завързва. 
Надупчва се с клечка за зъби, слага се в тава и се пече в нагрята фурна,
на вентилатор, на 200 градуса, за 40-50 минути. 
След това се отрязва плика, слагат се сурови орехови ядки, 
върху всяко парче тиква, 
полива се с мазнина и отново се наръсва със захар. 
Пече се още 10 минути, на 250 градуса, до образуване на кафяво ръбче на тиквата.
Така се изпичат и ореховите ядки, и стават хрупкави.

ДА ВИ Е СЛАДКО!























Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.











Няма коментари:

Публикуване на коментар