вторник, 22 септември 2020 г.

КОМПОТ ОТ ГРОЗДЕ



ПРОДУКТИ:
  • грозде бяло и червено
  • захар 4 суп.л. на компотен буркан
  • карамфил по 2 зрънца на буркан

ПРИГОТВЯНЕ:

Да се приготви компот от грозде е лесна работа, а и щом е от любимия ви плод удоволствието е голямо! 
Казват, че думата "компот" е с френски произход със значение на "плодова и ягодова смес в гъст сладък сироп".
За приготвяне на компот от грозде се избират се пресни гроздове, ако има нагнили зърна се остстраняват.
Измиват се старателно и се отбират зърната.
Хубаво е гроздето да е бяло и червено.
Бурканите се напълват със гроздови зърна до половината, поставят се по 4 супени лъжици захар, 2 зърна крамфил /за аромат/ и се допълват с чиста вода, до долната черта на отвора на буркана.
Затварят се с капачки и се стерилизират 15 минути.
След това бурканите се изваждат от съда, в който са се стерилизирали и се захлюпват обратно.
По-късно се прибират на място, където се съхранява зимнината.
ДОБЪР АПЕТИТ!










                    Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар