ПРОДУКТИ:
- грозде бяло и червено
- захар 4 суп.л. на компотен буркан
- карамфил по 2 зрънца на буркан
ПРИГОТВЯНЕ:
Да се приготви компот от грозде е лесна работа, а и щом е от любимия ви плод удоволствието е голямо!
Казват, че думата "компот" е с френски произход със значение на "плодова и ягодова смес в гъст сладък сироп".
За приготвяне на компот от грозде се избират се пресни гроздове, ако има нагнили зърна се остстраняват.
Измиват се старателно и се отбират зърната.
Хубаво е гроздето да е бяло и червено.
Бурканите се напълват със гроздови зърна до половината, поставят се по 4 супени лъжици захар, 2 зърна крамфил /за аромат/ и се допълват с чиста вода, до долната черта на отвора на буркана.
Затварят се с капачки и се стерилизират 15 минути.
След това бурканите се изваждат от съда, в който са се стерилизирали и се захлюпват обратно.
По-късно се прибират на място, където се съхранява зимнината.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар