понеделник, 28 септември 2020 г.

КАМБИ С ЦВЕТНО ЗЕЛЕ И МОРКОВИ



ПРОДУКТИ:
  • червени камби
  • карфиол
  • моркови
за 1 буркан с вместимост 800 мл:
  • оцет 60 мл
  • олио 1 суп.л.
  • захар 2 суп.л.
  • сол 1 суп.л.
  • черен пипер 4,5 зърна
  • бахар 1 зърно
  • дафинов лист 1 бр.
  • чесън 3,4 скилидки
  • копър стръкче /може сух, ако не разполагате/
  • кервиз няколко стръкчета
  • синап 1 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Всички зеленчуци се измиват добре и почистват.
Камбите се нарязват на едро, морковите на кръгчета с къдраво ножче, карфиолът се разделя на розички.
Бурканите се пълнят , като се редуват споменатите зеленчуци, а между тях се поставя копър, кервиз.
Добавя се оцет, олио, сол и захар, както черен пипер, бахар, дафинов лист, срязани скилидки чесън.
Бурканите се доливат с вода.
Затварят се с капачки.
Стерилизират се 5-10 минути, след което се изваждат и обръщат надолу.
Прибират се при зимнината.






Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.








 

Няма коментари:

Публикуване на коментар