ПРОДУКТИ:
- червени камби
- карфиол
- моркови
за 1 буркан с вместимост 800 мл:
- оцет 60 мл
- олио 1 суп.л.
- захар 2 суп.л.
- сол 1 суп.л.
- черен пипер 4,5 зърна
- бахар 1 зърно
- дафинов лист 1 бр.
- чесън 3,4 скилидки
- копър стръкче /може сух, ако не разполагате/
- кервиз няколко стръкчета
- синап 1 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се измиват добре и почистват.
Камбите се нарязват на едро, морковите на кръгчета с къдраво ножче, карфиолът се разделя на розички.
Бурканите се пълнят , като се редуват споменатите зеленчуци, а между тях се поставя копър, кервиз.
Добавя се оцет, олио, сол и захар, както черен пипер, бахар, дафинов лист, срязани скилидки чесън.
Бурканите се доливат с вода.
Затварят се с капачки.
Стерилизират се 5-10 минути, след което се изваждат и обръщат надолу.
Прибират се при зимнината.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар