ПРОДУКТИ:
- домати 2 бр тип"Рома"
- празена сланинка 100-150 г
- яйца 3 бр.
- сол
- черен пипер
за декорация:
- зелен лук перца
- босилек листа
- люта чушка
ПРИГОТВЯНЕ:
Сланинката се нарязва на тънко и се слага в широк, нагорещен тиган, намазан с малко мазнина.
Запържва се до зачервяване.
Доматите се обелват и нарязват на кубчета.
Добавят се към сланинката.
Разбъркват се и се готвят на умерен огън, докато се изпари водата от тях, но не съвсем.
Правят се гнезда в тях, където се чукват яйцата, внимателно за да останат цели.
Слага се капак е се изчаква да се забулят яйцата.
Това отнема около 5 минути, за да се получат рохки жълтъците.
След като яйцата станат готови, ястието се отстранява от котлона.
Поръсва се с малко сол, черен пипер, ситно нарязан зелен лук.
Декорира се с пресен босилек, люта чушка.
Ястието се поднася топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар