неделя, 20 септември 2020 г.

ГЮЗЛЕМИ С ТОЧЕНИ КОРИ НА ТИГАН

Гюзлеми - бърза и вкусна закуска за семейството!
Чудесен старт за новата седмица!



ПРОДУКТИ:
за два броя
  • кори за баница с d 80 см 1 бр.
  • сирене 100 г
  • извара 100 г
  • масло за намазване около 50 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Харесвам одринските кори. 
Винаги си набавям, прибирам в  отделни пликчета и съхранявам във фризера.
Влажни са, имат вкус на катма и всичко, което се приготвя с тях, ухае прекрасно.
Прилагам няколко снимки, как ги приготвят местните, които набързо снимах при една екскурзия в Турция.
И така... Корите се разстилат върху маса или кухненски плот и се разрязват на половина.
Така от една кора се получават две гюзлеми.
Маслото се разтопява и кората се намазва с него.
Краищата на кората се прегъват, така че да приеме форма на квадрат.
Сиренето се натрошава с вилица и се смесва с изварата.
Който не харесва извара, може да я избегне и да приготви гюзлемите само със сирене.
Върху разтопеното масло се наръсва сместа от сирене и извара.
Кората се сгъва като плик, до получаването на малък квадрат, който се притиска с ръка, за да не се отваря при печене.
Гюзлемите се пекат на добре нагрят грил тиган, намазан с масло /съвсем малко/.
При обръщане се намазват с разтопено масло.
У дома ги хапваме с пресни домашни къпини и малини.
ДОБЪР АПЕТИТ!























Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.






































 

Няма коментари:

Публикуване на коментар