неделя, 6 септември 2020 г.

ПАНИРАНИ МИДИ ПО БУРГАСКИ

Най-вкусното бирено мезе според бургазлии !
Мезе за близки хора и приятели!


ПРОДУКТИ:
  • миди ядки, пресни  1 ч.ч.
  • жълтъци 2 бр.
  • брашно 3 с.л.
  • бира 3 с.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер щипка
  • червен пипер 1/2 каф.л.
  • копър /моят е сушен, но е желателно да е пресен/
  • магданоз за поръсване
  • лимон
  • масло 50 г
  • олио 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте добре жълтъците, брашното, бирата.
Посолете щедро, поръсете черен и червен пипер.
Добавете копър.
В получената кашичка оваляйте мидите и пържете в сгорещена смес от масло и олио.
Поднесете ги топли, като преди това ги поръсите с магданоз и капки лимонов сок.
Така приготвени са хрупкави, точно както ги харесваме у дома.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.











Няма коментари:

Публикуване на коментар