неделя, 30 август 2020 г.

ЗАДУШЕНИ ГЪБИ С ЛУК, ПИПЕРКИ И МАСЛО


ПРОДУКТИ:
  • гъби 300 г
  • червени пиперки 2 бр.
  • лук 1 глава
  • мащерка 1 с.л.
  • чесън 1 скилидка пресована
  • масло 1/3 пак.от 125 г
  • олио 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Гъбите се почистват, измиват и нарязват на едро.
Ако са дребни се оставят цели.
Лукът и пиперките се нарязват на едро.
Маслото се загрява, заедно с олиото.
Сипва се нарязания лук и пиперки, задушават се за няколко минути под капак,
след което се добавят гъбите.
Оставят се да се задушат за 10 минути, като се разбъркват от време на време.
Добавя се чесън, поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
След 5,6 минути се махат от котлона, поръсват се с мащерка, разбъркват се и се поднасят топли.
Отгоре може да се настържи кашкавал.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










2 коментара:

  1. Много благодаря за рецептата! Изглежда лесна, но затова пък вкусна! Непременно ще я опитам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Стефи! Опитайте, надявам се и на вас да ви хареса.

      Изтриване