неделя, 23 август 2020 г.

ШИШЧЕТА НА ФУРНА

Една вкусотийка, с която ще очаровате близките си.
По идея на "Рецепти онлайн" с някои промени.


ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
  • кайма от свинско месо 125 г
  • тиквичка 1 бр.
  • лук 1/2 глава
  • червена пиперка 1/2 бр.
  • магданоз китка
  • чубрица 1 ч.л.
  • черен пипер 1 каф.л.
  • червен пипер 1 каф.л.
  • кимион 1/2 каф.л.
  • сол на вкус
  • олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквичката се измива, изрязват се краичетата и, и се нарязва на не много тънки колелца.
Посоляват се и се намазват с мазнина.

Лукът и червената пиперка се нарязват на ситно и се прибавят в каймата.
Слага се магданоз, чубрица, сол, кимион, черен и червен пипер, 1 с.л. вода и 1 каф.л. олио.

Каймата се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, колкото едър орех.
Приплескват се и трябва да са с големината на колелцата на тиквичката.
Нанизват се на дървено шишче, като се започва от тиквичката и се редуват с кюфте.

Шишчетата се слагат в тава, върху алуминиево фолио, поливат със струйка олио и се обвиват с него.
Пекат се в загрята фурна за 40 минути, на 200 градуса.

След това фолиото се разрязва и върху шишчетата се нареждат парченца кашкавал.
Шишчетата се запичат на фурна с вентилатор, за 10 минути, след което се сервират топли, поляти с образувалото се сосче.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





Няма коментари:

Публикуване на коментар