Една вкусотийка, с която ще очаровате близките си.
По идея на "Рецепти онлайн" с някои промени.
ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
- кайма от свинско месо 125 г
- тиквичка 1 бр.
- лук 1/2 глава
- червена пиперка 1/2 бр.
- магданоз китка
- чубрица 1 ч.л.
- черен пипер 1 каф.л.
- червен пипер 1 каф.л.
- кимион 1/2 каф.л.
- сол на вкус
- олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичката се измива, изрязват се краичетата и, и се нарязва на не много тънки колелца.
Посоляват се и се намазват с мазнина.
Лукът и червената пиперка се нарязват на ситно и се прибавят в каймата.
Слага се магданоз, чубрица, сол, кимион, черен и червен пипер, 1 с.л. вода и 1 каф.л. олио.
Каймата се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, колкото едър орех.
Приплескват се и трябва да са с големината на колелцата на тиквичката.
Нанизват се на дървено шишче, като се започва от тиквичката и се редуват с кюфте.
Шишчетата се слагат в тава, върху алуминиево фолио, поливат със струйка олио и се обвиват с него.
Пекат се в загрята фурна за 40 минути, на 200 градуса.
След това фолиото се разрязва и върху шишчетата се нареждат парченца кашкавал.
Шишчетата се запичат на фурна с вентилатор, за 10 минути, след което се сервират топли, поляти с образувалото се сосче.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар