Бърз, лесен и изключително примамлив кекс със смокини!
Мек, влажен и уханен, какъвто го харесваме.
По рецепта от сайта "Субективно за Италия".
ПРОДУКТИ:
- смокини 6-8 бр. зависи от големината
- яйца 3 бр.
- масло 100 г
- захар 100 г
- прясно мляко 30 мл
- брашно 250 г
- бакпулвер 1 бр.
- ванилова захар 1 пак.
- пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разтопява в микровълнова фурна, до кремообразна смес.
Прехвърля се в купа и се смесва със захарта.
Разбива се с телена бъркалка.
Добавят се яйцата.
Брашното се пресява и заедно с бакпулвера, по малко се прибавя в сместа.
Добавя се прясното мляко и отново се разбърква.
Получава се гъсто, еднородно, кексово тесто.
Кексовата форма се обвива с хартия за печене и с шпатула се
разпределя тестото в нея.
Смокините се нарязват на четири и се подреждат върху кексовата смес,
като леко се притискат.
Те не потъват в кексовата смес, защото тестото е гъсто.
Фурната се включва на 200 градуса и щом се нагрее се намаля на 180 градуса.
Кексът се пече за 40-45 минути.
Щом се изпече се проверява с дървено шишче.
Кексът се изважда от фурната и се оставя да изстине,
след което се поръсва с пудра захар.
Забележка:
Формата, която ползвам е с размери 21/12 см.
ДА ВИ Е СЛАДКО !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар