Бързо, просто и вкусно ястие с лаваш!
ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
- лаваш 1 бр. с кръгла форма
- яйца 2 бр. м размер
- свинско мляно месо /кайма/ около 100 г
- лук 1 малка глава
- червена пиперка 1/2
- домат 1 бр.малък
- кашкавал или топено сирене около 80 г
- олио за намазване на тигана
- сол
- черен пипер
- чубрица
Лукът се обелва и нарязва на ситно.
Слага се в тигана и се запържва .
Пиперката се почиства от семена и се нарязва на кубчета.
Добавя се при лука.
Щом се запържи се прибавя каймата.
Готви се докато стане на трохи.
Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.
Изважда се.
Яйцата се развиват с вилица.
Избира се тиган, голям колкото лаваша.
Тигана се намазнява с четчица и се изсипват разбитите яйца.
Щом се "захванат" се притискат с лаваша, за да се слепят.
Обръща се внимателно, със силиконова шпатула така, че яйцата да са на вътрешната страна на лаваша.
Плънката се разпределя само в едната страна на питката.
Слага се нарязан домат, отгоре кашкавал и лаваша се прегъва.
Щом се запече от едната страна, внимателно се обръща от другата за, 1-2 минути.
Следете степента на котлона, за да не изгори.
Поднесете в чиния с маслинки и нарежете с нож за пица.
Вкусно!
Забележка:
Освен със свинско мляно месо ястието може да се приготви с пилешко месо, колбас, шунка, различни видове сирена и други.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар