неделя, 23 август 2020 г.

ПЪЛНЕН ЛАВАШ

Бързо, просто и вкусно ястие с лаваш!



ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
  • лаваш 1 бр. с кръгла форма
  • яйца 2 бр. м размер
  • свинско мляно месо /кайма/ около 100 г
  • лук 1 малка глава
  • червена пиперка 1/2
  • домат 1 бр.малък
  • кашкавал или топено сирене около 80 г
  • олио за намазване на тигана
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът се обелва и нарязва на ситно.
Слага се в тигана и се запържва .
Пиперката се почиства от семена и се нарязва на кубчета.
Добавя се при лука.
Щом се запържи се прибавя каймата.
Готви се докато стане на трохи. 
Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.
Изважда се.
Яйцата се развиват с вилица.
Избира се тиган, голям колкото лаваша.
Тигана се намазнява с четчица и се изсипват разбитите яйца.
Щом се "захванат" се притискат с лаваша, за да се слепят.
Обръща се внимателно, със силиконова шпатула така, че яйцата да са на вътрешната страна на лаваша.
Плънката се разпределя само в едната страна на питката.
Слага се нарязан домат, отгоре кашкавал  и лаваша се прегъва.
Щом се запече от едната страна, внимателно се обръща от другата за, 1-2 минути.
Следете степента на котлона, за да не изгори.
Поднесете в чиния с маслинки и нарежете с нож за пица.
Вкусно!

Забележка:
Освен със свинско мляно месо ястието може да се приготви с пилешко месо, колбас, шунка, различни видове сирена и други.












Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар