понеделник, 17 август 2020 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА БЪРЗА РЪКА

Пилешките дробчета не са скъп продукт и често се готвят във всяко семейство.
Лекарите ги препоръчват непрекъснато при дефицит на желязо и слаб имунитет.
Факт е, че продуктът съдържа витамини от група В, както С, А и други. 
Освен това има много фосфор, калий, магнезий, калций, натрий, селен, цинк.
А ниското съдържание на калории/ само 138 калории на 10 г продукт/ прави пилешкия дроб наистина диетичен и желан продукт за всички.
Това блюдо се хареса у нас и не отнема много време.
Ябълката придава фина киселинност към соса, така че е почти невъзможно да се досетите за наличие на плодове в ястието, ако не знаете рецептата.
Затова експериментирайте ☺.



ПРОДУКТИ:
  • пилешки дробчета 500 г
  • лук 2 глави
  • кисела ябълка 1 бр.
  • чили сос 1 суп.л.
  • брашно 1 суп.л.
  • вода около 200 мл
  • олио 3 суп.л.
  • сол 
  • черен пипер
  • червен пипер 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките дробчета се почистват и измиват старателно.
Потапят се в гореща вода и се оставят за няколко минути да заврат, след което се измиват и отцеждат.
Лукът се нарязва на елипси.
Ябълката се настъргва на ситно ренде, смесва се с чили сос, брашно, вода и се разбърква.
Добавя се сол и черен пипер на вкус.
В тигана се слага мазнина и се сипва лука, пържи се до прозрачност.
Добавят се пилешките дробчета и се пържат, докато престане да се отделя сок от тях.
Прибавя се сместа с чили сос, ябълка ,вода и брашно и се готви 3,4 минути.
Слага се червен пипер, ако е необходимо се добавя още сол и черен пипер.
Дробчетата са готови.
Приготвени по този начин могат да се гарнират с картофено пюре, макарони или подходяща сезонна салата.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!


Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар