Пилешките дробчета не са скъп продукт и често се готвят във всяко семейство.
Лекарите ги препоръчват непрекъснато при дефицит на желязо и слаб имунитет.
Факт е, че продуктът съдържа витамини от група В, както С, А и други.
Освен това има много фосфор, калий, магнезий, калций, натрий, селен, цинк.
А ниското съдържание на калории/ само 138 калории на 10 г продукт/ прави пилешкия дроб наистина диетичен и желан продукт за всички.
Това блюдо се хареса у нас и не отнема много време.
Ябълката придава фина киселинност към соса, така че е почти невъзможно да се досетите за наличие на плодове в ястието, ако не знаете рецептата.
Затова експериментирайте ☺.
ПРОДУКТИ:
- пилешки дробчета 500 г
- лук 2 глави
- кисела ябълка 1 бр.
- чили сос 1 суп.л.
- брашно 1 суп.л.
- вода около 200 мл
- олио 3 суп.л.
- сол
- черен пипер
- червен пипер 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките дробчета се почистват и измиват старателно.
Потапят се в гореща вода и се оставят за няколко минути да заврат, след което се измиват и отцеждат.
Лукът се нарязва на елипси.
Ябълката се настъргва на ситно ренде, смесва се с чили сос, брашно, вода и се разбърква.
Добавя се сол и черен пипер на вкус.
В тигана се слага мазнина и се сипва лука, пържи се до прозрачност.
Добавят се пилешките дробчета и се пържат, докато престане да се отделя сок от тях.
Прибавя се сместа с чили сос, ябълка ,вода и брашно и се готви 3,4 минути.
Слага се червен пипер, ако е необходимо се добавя още сол и черен пипер.
Дробчетата са готови.
Приготвени по този начин могат да се гарнират с картофено пюре, макарони или подходяща сезонна салата.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар