неделя, 26 юли 2020 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА


ПРОДУКТИ:
  • картофи 6,7 бр. средни по големина
  • сирене 1/2 ч.ч. натрошено
  • кашкавал 1/2 ч.ч. настърган на едро
  • магданоз 1/3 връзка
  • чубрица 1 ч.л.
  • розмарин 1 непълна ч.л.
  • яйца 2 бр.
  • черен пипер 1 каф.л.
  • брашно 1 с.л. препълнена и още 1 ч.ч. за овалване 
  • олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се измиват и сваряват в тенджера под налягане, за 15 минути.
Обелват се и се намачкват с вилица.
Към тях се прибавят разбитите яйца, натрошено сирене, настърган кашкавал, брашно.
И още -  нарязан магданоз, чубрица, розмарин, черен пипер.
Разбърква се до хомогенна смес.
Оставя се за 30 минути в хладилник.
Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в гореща мазнина.
Готовите кюфтета се изваждат върху домакинска хартия.
Много вкусни кюфтенца, за хапване, както топли, така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!







Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар