ПРОДУКТИ:
- картофи 6,7 бр. средни по големина
- сирене 1/2 ч.ч. натрошено
- кашкавал 1/2 ч.ч. настърган на едро
- магданоз 1/3 връзка
- чубрица 1 ч.л.
- розмарин 1 непълна ч.л.
- яйца 2 бр.
- черен пипер 1 каф.л.
- брашно 1 с.л. препълнена и още 1 ч.ч. за овалване
- олио за пържене
Картофите се измиват и сваряват в тенджера под налягане, за 15 минути.
Обелват се и се намачкват с вилица.
Към тях се прибавят разбитите яйца, натрошено сирене, настърган кашкавал, брашно.
И още - нарязан магданоз, чубрица, розмарин, черен пипер.
Разбърква се до хомогенна смес.
Оставя се за 30 минути в хладилник.
Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в гореща мазнина.
Готовите кюфтета се изваждат върху домакинска хартия.
Много вкусни кюфтенца, за хапване, както топли, така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар