Вкусни, както топли, така и студени!
✅ магданоз 2 връзки
✅ копър 1/3 връзка
✅ пресен лук 2 стръка
✅ чесън 2 скилидки /пресовани/
✅ яйца 2 бр.
✅ извара 1 ч.ч. непълна
✅ брашно 100 г
✅ суха мая 1/2 каф.л.
✅ сол 1 каф.л.
✅ черен пипер 1 каф.л.
✅ олио за пържене
Приготвяне:
Нарязват се магданоз, копър и пресен лук.
Смесват се в купа, заедно с разбитите яйца, мая, сол, черен пипер,
извара, брашно, чесън.
Сместа се оставя за 10-15 минути в хладилник.
След това с навлажнени ръце се оформят кюфтета.
Потапят се в брашно и се пържат в гореща мазнина.
Щом се зачервят от едната страна, се обръщат от другата.
Изваждат се върху домакинска хартия.
Магданозените кюфтета се поднасят се със салатка от домати или чеснов сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страниците:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар