вторник, 14 юли 2020 г.

ПАТЛАДЖАНИ СЪС СУСАМ

Патладжани със сусам са невероятна закуска или предястие от грузинската кухня.



ПРОДУКТИ:
  • патладжани 2 бр.
  • извара 1 ч.ч.
  • орехови ядки 1/2 ч.ч.
  • магданоз 1/2 връзка
  • босилек клонка
  • зехтин около 4 с.л.
  • чесън 2 скилидки 
  • домати 2 бр.
  • сол 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • сусам 1 каф.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се измиват, отрязват се дръжките им и се нарязват по дължина, на тънки ленти.
Посоляват се и се оставят за 10 минути. 
След това се изплакват в студена вода и се подсушават, с домакинска хартия.
Нареждат се в тава, върху хартия за печене.
Омазняват се с четка и се пекат за 10 минути, на 180 градуса, на фурна с вентилатор.
Доматите се разполовяват и се нарязват на резени.
В блендер се смесват извара, зехтин 2 с.л., чесън, магданоз, босилек, орехови ядки, сол и черен пипер.
Пасират се.
Щом се охладят изпечените патладжани се намазват с лъжичка от приготвената смес, поставя се резен домат и се завиват на рулца.
По този начин и останалите патладжани.
Сусамът се препича на сух тиган, като се бърка непрекъснато, с дървена лъжица.
В него се овалват готовите патладжанени рулца и са готови за консумация.
Много приятни са на вкус, надявам се да ви харесат.
ДОБЪР АПЕТИТ!























Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.















































Няма коментари:

Публикуване на коментар