Патладжани със сусам са невероятна закуска или предястие от грузинската кухня.
ПРОДУКТИ:
- патладжани 2 бр.
- извара 1 ч.ч.
- орехови ядки 1/2 ч.ч.
- магданоз 1/2 връзка
- босилек клонка
- зехтин около 4 с.л.
- чесън 2 скилидки
- домати 2 бр.
- сол 1/2 ч.л.
- черен пипер 1/2 ч.л.
- сусам 1 каф.ч.
Патладжаните се измиват, отрязват се дръжките им и се нарязват по дължина, на тънки ленти.
Посоляват се и се оставят за 10 минути.
След това се изплакват в студена вода и се подсушават, с домакинска хартия.
Нареждат се в тава, върху хартия за печене.
Омазняват се с четка и се пекат за 10 минути, на 180 градуса, на фурна с вентилатор.
Доматите се разполовяват и се нарязват на резени.
В блендер се смесват извара, зехтин 2 с.л., чесън, магданоз, босилек, орехови ядки, сол и черен пипер.
Пасират се.
Щом се охладят изпечените патладжани се намазват с лъжичка от приготвената смес, поставя се резен домат и се завиват на рулца.
По този начин и останалите патладжани.
Сусамът се препича на сух тиган, като се бърка непрекъснато, с дървена лъжица.
В него се овалват готовите патладжанени рулца и са готови за консумация.
Много приятни са на вкус, надявам се да ви харесат.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар