Крехък и сочен, много вкусен свински, черен дроб, приготвен по този начин.
ПРОДУКТИ:
- черен дроб 500 г
- брашно за овалване
- прясно мляко 1 ч.ч.
- сол 1 ч.л.
- черен пипер
- захар 1-2 ч.л.
- лук 2 глави
- балсамов оцет 1 суп.л.
- магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Черният дроб се измива и нарязва на средно големи парчета.
Залива се с прясно мляко и се оставя за 1 час, да престои в него.
След това се овалва в брашно и се пържи в горещо олио.
Изважда се върху домакинска хартия.
Поръсва се със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на полумесеци и се изтисква с ръка.
Запържва се в мазнината от дроба, до златист цвят, поръсва се със захар и щом започне да се карамелизира се добавя балсамов оцет.
Разбърква се 1,2 минути, след което се посолява.
Дробът се връща в тигана и се разпределя върху лука.
Слага се капак и ястието се задушава 5-10 минути.
Сервира се топло с поръсен магданоз.
ВКУСНО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар