неделя, 19 юли 2020 г.

СВИНСКИ ДРОБ С КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК

Крехък и сочен, много вкусен свински, черен дроб, приготвен по този начин.



ПРОДУКТИ:
  • черен дроб 500 г
  • брашно за овалване
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • сол 1 ч.л.
  • черен пипер 
  • захар 1-2 ч.л.
  • лук 2 глави
  • балсамов оцет 1 суп.л.
  • магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Черният дроб се измива и нарязва на средно големи парчета.
Залива се с прясно мляко и се оставя за 1 час, да престои в него.
След това се овалва в брашно и се пържи в горещо олио.
Изважда се върху домакинска хартия.
Поръсва се със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на полумесеци и се изтисква с ръка.
Запържва се в мазнината от дроба, до златист цвят, поръсва се със захар и щом започне да се карамелизира се добавя балсамов оцет. 
Разбърква се  1,2 минути, след което се посолява.
Дробът се връща в тигана и се разпределя върху лука.
Слага се капак и ястието се задушава 5-10 минути.
Сервира се топло с поръсен магданоз.
ВКУСНО!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар