сряда, 15 април 2020 г.

ХЛЕБНА КОШНИЧКА СЪС САЛАТА


Малко по-различен и интересен начин да поднасяне на любима салата. С останали продукти от хладилника. Подходящо за празнична трапеза с минимум усилия.







ПРОДУКТИ:

  • пилешко филе 1/2 част от "пеперуда"/цялото пилешко филе от пилето/
  • маринована краставички 2 бр.
  • мариновани печурки 50 г
  • варени яйца 2 бр.
  • морков от туршия 1 бр.
  • кашкавал /настърган/ 3 с.л.
  • тъмен соев сос /Кикоман/ 1 ч.л.
  • горчица 1 ч.л.
  • майонеза 3 с.л.
  • кисело мляко 3,6% 1 с.л.
  • черен пипер щипка
  • зелени маслини 3 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се сварява за 15 минути и нарязва на ивици. Яйцата и моркова се сваряват и заедно с краставичките се нарязват на кубчета. В купа се смесват пилешко филе, краставички, морков, гъби, кашкавал, маслини, яйца. Прибавя се соев сос, майонеза, горчица, кисело мляко, поръсва се черен пипер и салатата се разбърква добре. Оставя се в хладилник да се стегне, докато се приготвят кошничките. За направата на кошничките се ползва тостерен бял хляб, тъй като не намених такъв, ползвах тънко нарязан типов хляб. Корите на хляба се премахват и се оформят два правоъгълника, които се разточват с точилка. За направата на отворите/кръгчетата/ се ползва уред за премахване на семки. Правоъгълниците се слепват с помощта на пръсти и малко вода и по този начип се оформя кошничката, която ще се пълни. По същият начин се приготвят и останалите кошничка. Слагат се в тава,върху хартия за печене и се пекат за 10 минути, на 180 градуса, на фурна с вентилатор. След като се охдадят кошничките  се напълват  с приготвената салата и се поднасят с украса по избор.

ДОБЪР АПЕТИТ!














Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар