вторник, 12 март 2019 г.

КАШКАВАЛ НА ФУРНА В ЛАВАШ

Най-вкусният кашкавал на фурна!
При това запечен в хрупкав лаваш.
Невероятно вкусно ястие!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
☑️кашкавал 350 г
☑️лаваш 3 бр.
☑️яйца 3 бр.
☑️брашно 1 ч.ч.
☑️прясно мляко 1,5% 1 ч.ч.
☑️бакпулвер 1 ч.л.
☑️масло за намазване на лаваша

ПРИГОТВЯНЕ:

Ползваме кашкавал на конци /с такъв разполагах,но може и обикновен/.
Нарязваме кашкавала на дребно.
Разбиваме яйцата с вилица.
Прибавяме 1 ч.ч. прясно мляко.
Смесваме бакпулвера с брашното и разбъркваме.
Прибавяме разбитите яйца.
Разбъркваме до гладка смес.
Добавяме кашкавала и разбъркваме с вилица.
Намазваме лаваша с разтопено масло и поставяме в гювечета.
Изсипваме сместта.
Нареждаме гювечетата в тава и печем 30 минути на 180 градуса, след това на вентилатор още 10 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!







































Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар