Най-вкусният кашкавал на фурна!
При това запечен в хрупкав лаваш.
Невероятно вкусно ястие!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
☑️кашкавал 350 г
☑️лаваш 3 бр.
☑️яйца 3 бр.
☑️брашно 1 ч.ч.
☑️прясно мляко 1,5% 1 ч.ч.
☑️бакпулвер 1 ч.л.
☑️масло за намазване на лаваша
ПРИГОТВЯНЕ:
Ползваме кашкавал на конци /с такъв разполагах,но може и обикновен/.
Нарязваме кашкавала на дребно.
Разбиваме яйцата с вилица.
Прибавяме 1 ч.ч. прясно мляко.
Смесваме бакпулвера с брашното и разбъркваме.
Прибавяме разбитите яйца.
Разбъркваме до гладка смес.
Добавяме кашкавала и разбъркваме с вилица.
Намазваме лаваша с разтопено масло и поставяме в гювечета.
Изсипваме сместта.
Нареждаме гювечетата в тава и печем 30 минути на 180 градуса, след това на вентилатор още 10 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар