неделя, 10 март 2019 г.

ПРОЛЕТНА ЯХНИЯ

За любителите на пролетни зелении предлагам една вкусна, бърза за приготвяне яхния от коприва и лапад.
Казват,че когато се смесят вкусовете на коприва и лапад ястието става още по-вкусно.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
☑️две шепи върхарчета от коприва
☑️две шепи пресен лапад
☑️няколко стръка пресен лук
☑️пресен чесън
☑️200 мл доматен сок
☑️ориз 1/2 чаена чаша
☑️брашно 1 с.л.
☑️олио
☑️пресен джоджен
☑️сол
☑️черен пипер
☑️червен пипер


ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме копривата и лапада.
Измиваме.
Кипваме за секунди и измиваме със студена вода.
Нарязваме.
Нарязваме пресните лук, чесън и запържваме.
Добавяме коприва и лапад.
Разбъркваме и прибавяме брашно, червен пипер, а след това доматен сок.
Подправяме.
Доливаме с гореща вода.
Щом заври изсипваме ориза.
Готвим да омекване на ориза и желаната гъстота на ястието.
Сервираме с люто, който обича кисело мляко или пък сирене.
Може да си препечете и хлебец.













ДОБЪР АПЕТИТ !




Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар